fredag 25 maj 2018

Sill med ingefära

 
 
1-2-3-lag:
0,5 ättika, 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Ställ åt sidan och låt svalna helt.

Sillen:
1 burk 5-minuterssill, 420 g
30 g färsk ingefära
1 lagerblad
1 liten gul lök
10 hela vitpepparkorn
10 enbär

Häll av sillen och skär sillfiléerna i munsstora bitar.
Skiva ingefära och lök tunt.
Stöt vitpeppar och enbär grovt i en mortel.
Varva allt samman + lagerblad i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock.
Slå på den kalla lagen och låt sillen stå och dra i kylskåpet 2-3 dygn innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar